İstanbul; doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve farklı kültürlere ev sahipliği yapması sebebiyle ile tam bir Avrupa şehri! Sevgililer Günü’nde romantik anlar yaşamak isteyen çiftler de şehrin güzellikleri içinde muhteşem bir gün geçiriyor. Covid sonrası yaşanan kapanmalara bağlı olarak özgür ruhunuzu dışarda yapılacak aktivitelerle daha huzurlu ve anlamlı geçirebilirsiniz. İstanbul, bu konuda bizim için gerçekten çok değerli bir şehir. Farklı türde yapılacak aktivitelerle şehrin ruhunu partnerinizle birlikte unutulmaz bir gün olarak geçirebilirsiniz.O yüzden, ön yargılarınızı ve bahanelerinizi bir yana bırakın ve sevginin başrolde olduğu bu günü hakkını vererek geçirmeye bakın.

En romatik il İstanbul

Bu özel günde rüya şehirde yapabileceğiniz bir çok farklı aktivite var. Bazı çiftler lüks restoranlarda lezzetli bir akşam yemeği yemeyi planlarken, bazı çiftler ise sakin bir sokakta el ele yürümeyi tercih ediyor. Bazı çiftlerde Boğaz turlarında katılıp keyifli bir gece geçirmeyi tercih etmekte. Sevgililer Günü’nde çılgınlar gibi eğlenmek isteyenler de var! İstanbul’un çeşitli noktalarında tüm bu farklı aktivite ve eğlenceler için yüzlerce mekan bulunuyor. Boğaz manzaralı restoranlarda ya da kaliteli hizmetleri ile öne çıkan otellerde, estetik bir konsept içinde romantik bir Sevgililer Günü geçirebilirsiniz.

Bogaz Turuna Katılın

Sevgililer Günü’nde yapabileceğiniz en romantik aktivitelerin başında boğaz turu geliyor. Yıldızlı bir gecede teknede romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. 14 Şubat konseptli tekne turlarında canlı müzik, lezzetli bir yemek ve eşsiz bir manzara eşliğinde aşkınızı kutlayabilirsiniz. Baş başa kalmak isterseniz yat da kiralamayı düşünebilirsiniz.

Pierre Loti Tepesi’nde Aşkınızı Tazeleyin

Tarihi Yarımada ve Haliç’i bir de buradan görün! Yalnızca Sevgililer Günü’nde değil yılın her zamanı oldukça popüler olan Pierre Loti, muhteşem bir manzara eşliğinde çiftlerin romantik anlar yaşayabileceği noktaların başında geliyor. Pierre Loti’de aşk tazelerken bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın!

Adalarda Bisiklet Turuna Çıkın

Hem doğa ile iç içe olabileceğiniz hem de kalabalıklardan uzakta başbaşa kalabileceğiniz Adalar, Sevgililer Günü için romantik alternatifler arasında bulunuyor. Burgazada ya da Büyükada’ya giderek bisiklet turuna çıkmak, bu özel günde yapabileceğiniz romantik aktivitelerden biri.

Galata Kulesini Ziyaret Edin

İstanbul’un sembolleri arasında bulunan Galata Kulesi hem mimarisi hem de muhteşem boğaz manzarası ile Sevgililer Günü’nde en sık tercih edilen yerlerin başında geliyor. Galata Kulesi, romantik atmosferi ile sıklıkla evlilik tekliflerine de şahit oluyor. Romalıların inandığı bir efsaneye göre; “Galata Kulesi’ne ilk kez birlikte çıkan bir çift mutlaka evlenir.” Bu efsaneyi gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız, romantik bir konseptle burada evlilik teklifinde de bulunabilirsiniz. Galata Kulesi ve çevresinde yer alan restoranlarda lezzetli bir akşam yemeği yiyebilir, İstanbul manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Masaj ve Spa’da Rahatlayın

Rahatlatıcı bir masaj seansı, romantik bir atmosfer ve dingin bir müzik... Sevgililer Günü’nde hem dinlenebileceğiniz hem de bakım yaptırabileceğiniz bu aktivite için geleneksel Türk hamam konseptini sunan otel ve konaklama merkezlerini inceleyebilirsiniz. Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan hamamlar, bu kültürün en renkli unsurlarından biri. Özellikle kadınların ve genç kızların bolca hazırlık yaparak gittiği, çalgılar eşliğinde eğlenilen hamamlar günlük hayatta sosyelleşme aracı olarak kullanılıyordu. Günümüzde, özel çift masajları da sunan bu konsept içinde muhteşem bir Sevgililer Günü geçirebilirsiniz. İstanbul'da gidebileceğiniz masaj ve spa fırsatları için linke tıklayınız.

Kız Kulesi’nden Eşsiz Manzarayı İzleyin

Boğazın tam ortasında, benzersiz bir manzara eşliğinde akşam yemeği yiyerek Sevgililer Günü’nü kutlamayı kim istemez! İstanbul romantizmini en iyi yaşayabileceğiniz yerlerden biri olan Kız Kulesi, birlikte muhteşem bir akşam geçirmenizi sağlıyor. Aşk şarkıları ile birlikte boğaz manzarasını izleyebilir, bu özel günün keyfini çıkarabilirsiniz.

Romantik Akşam Yemeği Mekanları

Hikayesi ve mimarisi ile büyüleyen tarihi mekanlar ve restoranlar, boğaz üzerinde ya da muhteşem bir manzara eşliğinde unutulmaz bir Sevgililer Günü vadediyor. Manzaranın yanı sıra bu özel güne uygun olarak hazırlanan konseptler ve Türk ve Dünya mutfağından lezzetli yemekler de romantik akşamınıza eşlik ediyor. İstanbul'da gidebileceğiniz yemek fırsatları için linke tıklayınız.