TRY 269.10
In stock
Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti
  • Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti

Aslan Park Viaport Marina Giriş Bileti

299 ₺ 269.10 ₺ Var
Kampanya Aslanpark için geçerlidir. Bu kampanya, başka indirim veya kampanyalar birleştirilemez. Viaport Tuzla kampanya hakkında değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Girişlerde tüm misafirlerin T.C. Kimlik kartını göstermesi zorunludur. Satın alınan biletler, satın alma saatinden 30 dakika sonra aktif olur. Çalışma saatlerimiz; Aslan Park için 10.00-18.00 dir. Çocuk bileti 3-13 yaş aralığını kapsamaktadır. 0-4 yaş arası yavru aslan etkinliğine katılamaz 5-17 yaş aralığı ebeveyni ile katılabilir. Ebeveynler ve çocuk misafirler ücrete tabidir. Yavru fotoğraf etkinliği 11:00-16:00 arasında gerçekleştirilecektir. Kampanya sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir. Bilet satın alan misafirlerin T.C. kimlik numarası ibraz etmeleri zorunludur. T.C. kimlik numarası ibraz edilmediği taktirde bilet kullanılamayacaktır. It is compulsory for visitors, who purchase ticket, to submit their Turkish Identity Number. Tickets will not be available unless Turkish Identity Number is submitted.

Baharın Coşkusu, Aslanlarla Buluştu!

Baharın enerjisiyle dolu Aslan Park'ta bu mevsim, yırtıcı kedilerin büyülü dünyasını keşfetmek için mükemmel bir zaman. Dünya genelinde sadece 131 tane kalmış Beyaz Aslanlar, baharın güzellikleri içinde Aslan Park'ta koruma altında bulunuyor. Bu eşsiz türlerle tanışmak, onların yaşamına saygı göstermek için bu baharda Aslan Park'a davetlisiniz.

Aslan Park, Ex-situ Koruma Merkezi ile doğal yaşam koşullarına uygun barınaklarıyla yırtıcı kedilere sıcak bir yuva sunuyor. Bu alanda, çocuklarınızın çevre koruma bilincini geliştirecek etkileşimli deneyimler sizi bekliyor.


Türkiye’nin Yaşayan Gen Merkezi; Aslan Park, ay boyunca ziyaretçilerini adrenalin dolu bir maceraya davet ediyor.

Aslan Park, dünya üzerinde 9 farklı türde 29 yırtıcı kediye ev sahipliği yapmaktadır. Beyaz Aslanlar gibi nesli tükenme tehdidi altındaki birçok endemik türün koruma altında olduğu Aslan Park’ta dünyada sadece 134 tane kalmış Beyaz Aslanlardan 3 genç erkek, 3 genç dişi Beyaz Aslan da burada bulunmaktadır.

Ex-situ Koruma Merkezi durumunda olan Aslan Park, nesli tükenme tehdidi altında olan yırtıcı kedilerin hayat bulduğu, nesillerinin devamlılığı için çoğalabileceği, doğal yaşam koşullarına benzer ölçülerde barınaklara sahip bir sıcak yuva niteliğindedir.

Anadolu’nun endemik türlerinden bir çift Anadolu Vaşağı, bir çift serval ve iki çift Karakulak’a sahip olan Aslan Park Türkiye’nin ve çevre coğrafyasının ilk ve tek yırtıcı kedi parkıdır. Bünyesinde işinde uzman veteriner hekim, tekniker ve bakıcılar çalışan Aslan Park Hayvan Yönetimi Ekibi, canlıların sağlığı ve huzuru için 7/24 çalışma prensibine göre hareket etmektedir.

Yırtıcı kediler konusunda yaşayan bir laboratuvar rolü üstlenen Aslan Park, özellikle çocuklarda çevre koruma bilincinin gelişmesini amaç edinerek, doğalda azalan, endemik türler ve onları bilinmeyen yönlerine ışık tutmaktadır.

Yavru aslan ve kaplanlar ile fotoğraf çektirme, onları besleme ve sevme olanağı sunan Aslan Park, ziyaretçisine heyecan ve eğlence dolu unutulmaz bir deneyim vadetmektedir.

Aslan Park 

Aslan Park, dünya üzerinde 9 farklı türde 29 yırtıcı kediye ev sahipliği yapmaktadır. Beyaz Aslanlar gibi nesli tükenme tehdidi altındaki birçok endemik türün koruma altında olduğu Aslan Park’ta dünyada sadece 134 tane kalmış Beyaz Aslanlardan 3 genç erkek, 3 genç dişi Beyaz Aslan da burada bulunmaktadır.

Dünya üzerindeki farklı coğrafyalardan gelen yırtıcı kedilere ev sahipliği yapan Aslan Park’ta aralarında Anadolu’nun enderleşen türlerinden, Asya Leoparlarına kadar birçok farklı nadir yırtıcı bulunmaktadır. Onları gözlemlemek, unutulmaz anılar biriktirmek için vahşi doğa seni çağırıyor.

Doğal yaşam koşullarına uygun barınaklar sunan Park, aynı zamanda yırtıcı kedi türlerinin korunması ve nesillerinin devamı için önemli bir Ex-situ Koruma Merkezi'dir.

Yırtıcı kediler konusunda yaşayan bir laboratuvar rolü üstlenen Aslan Park, özellikle çocuklarda çevre koruma bilincinin gelişmesini amaç edinerek, doğalda azalan, endemik türler ve onları bilinmeyen yönlerine ışık tutmaktadır.

Yavru aslan ve kaplanlar ile fotoğraf çektirme, onları besleme ve sevme olanağı sunan Aslan Park, ziyaretçisine heyecan ve eğlence dolu unutulmaz bir deneyim vadetmektedir.

Sizler de çocuklarımıza çevre koruma bilinci aşılayan ve bir yaşayan laboratuvar gibi görev yapan Aslan Park’ta kışa hazırlanan yırtıcı kedilerin soğuk iklimlere uyumlarını çocuklarınız ile deneyimleyip, onların doğa sevgisini pekiştirin.


Aslan Park’ta neler göreceksiniz?
Beyaz Aslan, Aslan, Bengal Kaplanı, Karakulak, Leopar, Puma, Sibirya Kaplanı, Vaşak, Kara Panter, Serval...

Aslan Park’a büyük kediler nereden geliyor?
Aslan Park’taki tüm türler doğal yaşamlarından değil Avrupa’daki parklardan getiriliyor. Onlara yaşadıkları parklardan daha iyi olanaklar sağlanması hedefleniyor. Aslan Park doğal yaşam ortamlarında yaşayamayan ve yaşayamayacak olan hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Tüm ihtiyaçları burada özenle karşılanıyor, türlerinin devam etmesi sağlanıyor.

Aslan Park’ta neler yapabileceksiniz?
Aslan Park sizin büyük kedileri yakından görmeniz, onların da sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarını sürmesi için özel olarak dizayn edildi. Büyük kediler özel bölmelerinde tel kafeslerin değil, cam kafeslerin arkasında olacaklar. Böylelikle onları çok daha net görebileceksiniz. İnsana alışık olan büyük kediler de hem sizi daha net görecekler, hem de daha ferah bir alanda yaşayacaklar.

Yırtıcı Kedilerimiz

Aslan / Panthera leo

  • Afrika’da Sahra Çölü’nün güneyinde yaşamaktadırlar.
  • Kaplandan sonra dünyanın en büyük ikinci kedisidir. Yele, sadece erkek bireylerde bulunmaktadır. Gruplar halinde yaşarlar. Genellikle gece avlanırlar. Günün en az 18 saatini uykuda geçirirler.
  • Ortalama 17 yıl yaşarlar. 250 kilo ağırlığına ve 2,7m boyuna ulaşabilirler. Etçildirler.

Beyaz Aslan / Panthera leo

  • Beyaz Aslanlar, ilk olarak 1970’li yıllarda keşfedilmişlerdir. Albino değillerdir, tamamen ayrı bir tür olarak kabul edilirler. Beyaz renklerine resesif bir gen neden olur. Beyaz aslanlar yaşayan efsanevi hayvanlardır. Kahverengi Afrika Aslan’ın nadir bir çeşididir. Renkleri albino aslanlar kadar beyaz olmamakla birlikte, yele ve kuyruklarının uç kısımları sarımtıraktır.
  • Albino aslanlar dünyanın çeşitli noktalarında sıkça görülürken, Beyaz Aslanların sadece 30 adet kaldığı tahmin edilmektedirler. 2019 yılında Çekya’dan getirilen 5 adet Beyaz Aslan, Aslan Park’ta koruma altındadır. 8 kişilik uzman ekip Beyaz Aslanların bakımıyla ayrıca ilgilenmekte, onlardan yavru alabilmek ve nesillerinin devamını sağlayabilmek adına yoğun gayret sarf etmektedirler.
  • Yetişkin erkek Beyaz Aslanlar uzunca bir yeleye sahiptir. Baş-gövde uzunluğu 1,70 ila 2,50 metre, omuz yüksekliği yaklaşık 1,20 metre ve kuyruk uzunluğu yaklaşık bir metredir. Yetişkin bir erkeğin vücut ağırlığı ortalama 225 kilogramdır. Dişilerin kafa-gövde uzunluğu 1.40 ila 1.75 metre, omuz yüksekliği bir metre, kuyruk uzunluğu 85 santimetre ve vücut ağırlığı yaklaşık 150 kilogramdır.

Sibirya Kaplanı / Panthera tigris altaica

  • Rusya ve Asya Bölgesinde yaşamaktadır.
  • Sibirya Kaplanı dünyanın en büyük ve en yırtıcı kedi türüdür. Sibirya Kaplanlarının kemikleri ve bazı organlarının geleneksel Çin tıbbında kullanılması, yaşam alanlarının tahrip edilmesi ve avlanmadan dolayı, nesli tükenme tehlikesi altına giren türler arasındadır. Gece avlanmalarından dolayı gece görüşleri çok güçlüdür ve yalnız avlanırlar.
  • Ortalama 10 yıl yaşarlar. 350 kilo ağırlığına ve 3,5m boyuna ulaşabilirler. Etçildirler.

Bengal Kaplanı / Panthera tigris tigris

  • Bugün dünya üzerinde 4500 dolaylarında Bengal Kaplanı olduğunu tahmin edilmektedir. Bengal Kaplanlarının çoğunluğu Hindistan'da yaşamaktadır. Günümüzde vahşi doğada yaşayan kaplan nüfusunun %60'ından fazlasını Bengal Kaplanları oluşturmaktadır.
  • Ortalama 14 yıl yaşarlar. 250 kilo ağırlığına ve 2,5m boyuna ulaşabilirler. Etçildirler.

Anadolu Vaşağı / Lynx lynx dinniki

  • Anadolu’nun endemik türlerinden biridir.
  • Düşük frekansta ses çıkardıklarından bulundukları bölgede yıllarca fark edilmeyebilirler. Kulaklarının üzerindeki püsküller işitme duyularını güçlendirir ve keskin gözleri avını bulmaya yardımcı olur. Etçildirler. Genellikle toynaklı canlılarla beslenmekle birlikte, küçük memeliler ile de beslenebilirler.
  • Ortalama 24 yıl yaşarlar. 18-32 kilo ağırlığına ve 1,1m boyuna ulaşabilirler.

Karakulak / Caracal caracal

  • Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika'da yaşamaktadır. Asya ve Kuzey Afrika'da sayısı azalmakta ve soyu tehlikede türler arasında kabul edilmekte iken Orta ve Güney Afrika'da tehlike görülmemektedir. Türkiye'de Güney Toroslar, Konya Havzası ve Güneydoğu Anadolu'da yaşadığı sanılmaktadır.
  • Kendilerini gizlemekte ustadırlar, bir karakulak zemine karşı dümdüz olabilir ve hareketsiz kalabilir, tüylerinin rengi onlara çok iyi bir kamuflaj sağlayabilirler.
  • Ortalama 20 yıl yaşarlar. 12-18 kilo ağırlığına ve 75-90cm boyuna ulaşabilirler.

Puma / Puma concolor

  • Aslanlar gibi sürü halinde yaşamalarından dolayı Dağ Aslanı olarak bilenen Puma, Kuzey ve Güney Amerika'da yaşamaktadır. Bulunduğu çevreye uyum sağlayabilen Puma, Amerika kıtasındaki belli başlı her habitatta yer alır. Aşırı avlanma ve doğal yaşam alanlarındaki insan yerleşmeleri sonucu tarihi olarak bulundukları bölgelerde sayıları azalmıştır.
  • Amerika kıtasında jaguardan sonra ikinci en büyük kedi olan puma, kaplan, aslan ve jaguardan sonra dünyanın en büyük dördüncü kedisidir. Ancak Puma kükreyemediği için 4 büyük kedi ailesi(Aslan, Kaplan, Leopar ve Jaguar) içine girmez.
  • Ortalama 12 yıl yaşarlar. 100 kilo ağırlığına ve 1,80m boyuna ulaşabilirler.

Jaguar / Panthera onca

  • Jaguar ismi, ‘bir sıçramayla öldüren’ anlamına gelen Yerli Amerika dilindeki ‘yaguar’ sözcüğünden türetilmiştir. Aslan ve Kaplanın ardından dünyanın üçüncü ve Amerika’nın ise, en büyük kedisidir.
  • Jaguarlar üstün avcıdırlar. Onları kürklerini almak veya eğlenmek için avlayan insanlar dışında doğal avcıları yoktur. Postları normalde sarı ve bronzdur, ancak kırmızımsı kahverenginden siyaha doğru değişebilir. ‘Kara Panter’ olarak da anılan Siyah Jaguarlar ise, genetik bir değişime bağlı olarak ortaya çıkarlar. Jaguarların sadece %6’sı siyahtır.
  • Ortalama 20 yıl yaşarlar. 160 kilo ağırlığına ve 1,95m boyuna ulaşabilirler.

Leopar / Panthera pardus saxicolor

  • Son yıllarda genç erkek leoparlar Türkiye’nin doğu bölgelerinde görülmüştür. Türkiye, İran ve çevre coğrafyada yaşamaktadırlar.
  • Leoparlar yalnız yaşamayı tercih eden kedi türlerindendir. Öyle ki, üreme dönemi haricinde erkek ve dişi bir araya gelmezler. Dişiler yavrularını yalnız dünyaya getirir ve sadece 2 yıl bakarlar. Sonrasında bulunduğu bölgeden yavrularını kovarlar.
  • Nesli tükenme tehlikesi altında olan Leoparların bulunduğu coğrafya bağlı olarak birçok alt türü vardır. ‘Anadolu Parsı’ olarak anılan ve ülkemizin endemik türü olan yırtıcı kedi de Leoparın alt türüdür.
  • Ortalama 17 yıl yaşarlar. 70 kilo ağırlığına ve 1,9m boyuna ulaşabilirler.

Aslan Yavruları ile Vakit Geçirme
Aslan Yavru Sevme Ücretleri 400 TL 



Viaport Marina Tuzla'ya Nasıl Ulaşım Sağlanır?