TRY 130
In stock
'Sivas'a Ağıt' Tiyatro Oyunu Bileti
  • 'Sivas'a Ağıt' Tiyatro Oyunu Bileti

'Sivas'a Ağıt' Tiyatro Oyunu Bileti

178 TL 130 TL Var
Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden Madımak Katliamı'nı anan 'Sivas'a Ağıt' seyirci karşısında!Oteldeki bir gazetecinin gözünden o kara günü tekrar yaşayacağınız bu özel oyun için indirimli tiyatro biletlerini s...

Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden Madımak Katliamı'nı anan 'Sivas'a Ağıt' seyirci karşısında!

Oteldeki bir gazetecinin gözünden o kara günü tekrar yaşayacağınız bu özel oyun için indirimli tiyatro biletlerini sakın kaçırmayın...

Siz de bu önemli tiyatro oyununda yerinizi ayırın ve uygun fiyatlı tiyatro biletinizi tükenmeden alın.

İyi seyirler.

Sivas'a Ağıt

Kadıköy Halk Tiyatrosu her sezon yeni bir oyun sahneleme geleneğini sürdürüyor. 2022 - 2023 tiyatro sezonunda sahneleyecekleri yeni oyun ise; SİVASA AĞIT.

Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden biri, belki de en karanlığı olan Madımak Katliamının 30. yılında, Sivasta yaşananları, devletin olaylar karşısındaki tutumunu izleyiciye yeniden hatırlatmayı amaçlayan oyun; Madımak Otelinin simgeleşen merdivenlerinde geçiyor.

Gazeteci bir kadının Madımak Oteli ziyareti sırasında otel merdivenlerinde uyuya kaldığında gördüğü rüyayı izlediğimiz oyunda, gazeteci kadını, geçtiğimiz sezon Celile oyunundaki performansıyla övgüleri toplayan Ayşegül Yalçıner canlandırıyor. Oyunda Onur Can Kaplan ve Zafer Kırdudu ise hem otelde yakılan aydınları, hem de yakanları simgeliyor.

Ali Yalçınerin yazıp, yönettiği oyunun müzikleri senfonik altyapıyla yeni bir anlayışla Erkan Özkan tarafından düzenlendi. Koreografisi Mehmet Selin Sağdıç, kostümleri Dilşad Ayral Ünal, dramaturjisi Bülent Bayrak tarafından yapılan oyun avangart bakış açısı ile bellek tazelemeyi hedefliyor. Müzik, şiir ve anıyla bezenmiş tek perdelik eser; Sivas'ta katledilen aydınlara ve yangından kurtulanlara bir saygı duruşu niteliğinde.

KÜNYE

YAZAN – YÖNETEN : ALİ YALÇINER
OYNAYANLAR : AYŞEGÜL YALÇINER – ONUR CAN KAPLAN – ZAFER KIRDUDU
MÜZİK : ERKAN ÖZKAN
KOREOGRAF : MEHMET SELİN SAĞDIÇ
KOSTÜM : DİLŞAD AYRAL ÜNAL
DEKOR TASARIM : FERİT ÖZEN - KHT
DRAMATURG : BÜLENT BAYRAK
DEKOR RESİM : MURAT ILGIN
YAPIM : KADIKÖY HALK TİYATROSU